Fri, Sep 14 | ÅF-huset

14/9, Göteborg: Marianne Törner om sin säkerhetskulturforskning

Marianne Törner besöker Säkerhetskulturnätverket för att prata om forskningen inom hennes område och bland annat presentera publikationen ”Säkra bygget: om säkerheten i svensk och dansk byggindustri – och hur den kan förbättras”.
Stort tack för din anmälan! Ett epostmeddelande med detaljer om arrangemanget kommer sändas till dig

Tid & Plats

Sep 14, 2018, 1:00 PM – 4:00 PM
ÅF-huset, Grafiska vägen 2a, 412 63 Göteborg, Sweden

About the event

Vad?

Marianne Törner är ledare för forskningsområdet Säkerhet, organisation och ledarskap vid Arbets- och miljömedicin, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Marianne har under lång tid forskat kring hur ledarskap, organisatoriska och sociala faktorer påverkar säkerheten inom en rad olika branscher och organisationer. Hennes fokus har särskilt varit på effekter av säkerhetsklimat och säkerhetskultur på arbetssäkerhet, men även på patientsäkerhet och informationssäkerhet. Bland annat så har Marianne varit med i den nordiska forskargrupp som tillsammans tagit fram enkäten NOSACQ-50 (Nordic Safety Climate Questionnaire), som många organisationer använder i sin helhet (eller något bantad) för att ta tempen på sin säkerhetskultur/säkerhetsklimat.

Marianne besöker Säkerhetskulturnätverket för att prata om forskningen inom hennes område och bland annat presentera publikationen ”Säkra bygget: om säkerheten i svensk och dansk byggindustri – och hur den kan förbättras”.

Deltagarna på träffen kommer även att få ett exemplar av publikationen, som även finns som nedladdningsbar pdf.

Lärdomar och slutsatser kan i vanlig ordning inspirera även andra branscher och organisationer än de där forskningen genomfördes.

Seminariet kommer att spelas in för att kunna ses i efterhand, men inte webbsändas ”live”.

Program

  • 13.00-14.30

Del 1: Marianne presenterar ett urval av den forskning och slutsatser kring säkerhet och säkerhetskultur hon hittills genomfört under sin forskarbana. Deltagarna kommer att få ett antal frågor att diskutera i mindre grupper.

  • 14.30 – 14.50

Fika och mingel

  • Ca 14.50 – 16.00

Del 2: Presentation av den nya publikationen ”Säkra bygget”. Deltagarna kommer att få diskutera några av publikationens teman och frågor i mindre grupper.

Sista anmälningsdatum är fredagen 7/9.

Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i Säkerhetskulturnätverket, där medlem innebär att årsavgiften är betald eller under betalning. För icke-medlemmar tas en avgift ut på 900 kr för att deltaga på plats. Avgiften gäller också för de som anmäler sig men ej närvarar.

Varmt välkomna!

Information kopplat till GDPR/Allmänna dataskyddsförordningen

I samband med anmälan registreras personen i ett register för att sammanställa antalet anmälda och eventuella allergier. Denna information sparas i högst två månader år för att sedan anonymiseras med syfte skapa statistiska underlag för antalet besökare per arrangemang. Om personen som anmäler sig inte sedan tidigare är med i föreningens sändlista läggs personen till även i denna.

Den personkopplade informationen i anmälan eller sändlistan kan raderas vid önskemål. Informationen raderas rutinmässigt om e-postadressen inte längre existerar eller vid önskat utträde ur föreningen och/eller från sändlistan.

Stort tack för din anmälan! Ett epostmeddelande med detaljer om arrangemanget kommer sändas till dig

Share this event

Kontaktuppgifter sekretariatet

Epostniclas.grahn@afry.com

Tel: 010-505 04 23 


Postadress:

Säkerhetskulturnätverket

c/o AFRY (ÅF)

Box 47002
100 74 Stockholm

Sveriges ledande nätverk för säkerhetskultur

Organisationsnummer:

802475-9683 Momsregistreringsnummer: SE802475968301

Bankgiro: 529-1521

© 2020 by Qianqian Xing

Besöksadress:

Säkerhetskulturnätverket

c/o AFRY (ÅF)

Årstaängsvägen 17

117 43 Stockholm

Sociala medier:

Vi finns även på LinkedIn. Klicka HÄR för att komma till vår sida.

  • Linkedin - Vit Circle