Senaste nytt om säker och hälsosam psykosocial arbetsmiljö med Dan Hasson, 27/1, 2022

Uppdaterat: 28 jan.

Den kände stress- och hälsoforskaren och populäre föredragshållaren Dan Hasson besökte SÄKU den 27:e januari för att ge oss en för SÄKU skräddarsydd vitamininjektion av den senaste forskningen kring säker och hälsosam psykosocial arbetsmiljö!


Deltagarantalet på webinariet slog alla tidigare rekord. Vi var nära 300 stycken – jätteroligt, stort tack till alla som deltog!

Under webinariet fick vi ta del av tankeväckande, forskningsbaserade insikter när det gäller strategiska beslut inom HR, hälsa och arbetsmiljö. Dan berörde och besvarade följande frågor och områden:

  • Vad är en hälsosam organisation?

  • Vad innebär faktabaserad organisationsutveckling och hur vi minimera risker genom att arbeta faktabaserat?

  • Är verkligen hög arbetsbelastning skadlig, eller kan det snarare antyda motsatsen? Hur mäter man arbetsbelastning på ett korrekt sätt för att utgå från fakta istället för förutfattade meningar?

  • Varför ska vi arbeta med mål och vad krävs för att de ska ge avsedda effekter? När blir mål skadliga?

  • Vilka minor och möjligheter finns med agilt arbete och självledarskap?

  • Vad kan vi lära oss av en innovativ, konstnärlig ledarskapsutbildning?

  • Hövlighet på arbetsplatsen – behövs det verkligen? Vilka destruktiva konsekvenser för hälsa, säkerhet och prestation medförohövlighet och vilka fördelar medför hövlighet?

Om Dan Hasson


Dan Hasson är forskare och författare som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet. Han har en docentur i folkhälsa från Karolinska Institutet och har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet.


Idag är han anknuten forskare vid Karolinska Institutet och Mayo Clinic och arbetar utöver forskningen med sina två företag Hasson Consulting Group AB och Interactive Health Group AB.

Material

Tyvärr kunde vi inte spela in webinariet denna gång, men Dans presentation finns att ta del av.

Klicka HÄR för att komma till ett formulär där du anger din epostadress. Du kommer sedan att få presentationen skickad till dig från kansliet inom ca ett dygn.


”Hövlighetsrapporten” som Dan berättade om och som tas upp i presentationen kan du läsa och ladda hem HÄR.


Bolidens "Fair & Just"-matris, som Dan refererade till som ett exempel på hur man kan jobba med hövlighet mer konkret, kan ni ladda hem HÄR.


Kontaktuppgifter


Om du vill komma i kontakt med Dan gör du det enklast via hans mejladress: info@danhasson.se (denna finns även med på sista sidan i presentationen).


www.danhasson.se finner du mer info om Dan, bland annat om hans böcker och publicerad forskning.