Upptäck initativet Discovering Safety!

Discovering Safety Programme är ett stort brittiskt initativ om forskning och best practice kring risk, säkerhet och hälsa, som kommer att löpa över flera år framöver.

Bakom programmet står den brittiska myndigheten Health and Safety Executive (HSE) och The University of Manchester (i samarbetsformen Thomas Ashton Institute) tillsammans med Lloyd´s Register Foundations.

Programmet syftar till att samla in, anonymisera och sammanställa stora mängder information om industriell hälsa och säkerhet, hur väl hälso- och säkerhetsriskerna kontrolleras över arbetsplatser och orsakerna till allvarliga olyckor inom den brittiska industrisektorn.

Programmets vision sammanfattas i följande:

Imagine a world where no one dies as a consequence of work, where industry doesn’t suffer catastrophic failure, where companies can say that no one was harmed in the making of their product and where accidents can be predicted and therefore prevented

Nyligen lanserades Discovering Safety Programmes nya hemsida, som ständigt kommer att uppdateras med information om kommande evenemang, work-shops och seminarier.

Du hittar fram till Discovering Safety Programme HÄR.